Du måste kunna formulera din affärsidé!

Starta-eget-företag-Borås.se utgör det optimala alternativet för dig som drömmer om att starta eget företag.

 

Enligt statistik kan varannan svensk tänka sig att starta eget, kan det vara så att du är av dem? Av siffrorna att döma är detta inte helt otänkbart och om så är fallet har du kommit helt rätt.

Konkretisera din Affärsidé
Det är bra om du kan beskriva och formulera dina kundgrupper så tydligt som möjligt så att andra får en klar uppfattning om dem när du berättar om din affärsidé för någon annan. När du gör detta kan du utgå från de vanligaste indelningarna såsom ålder, yrke, livsstil eller geografisk position. När du väl har fastställt detta ska du börja undersöka vilka potentiella lösningar till din affärsidé som tillgodoser kunderna idag. Vilka förser dina framtida kunder med dessa lösningar? Här bör du försöka motivera anledningar till att dina blivande kunder ska välja dig i stället.

Nyföretagare – Hitta ett bollplank
Hitta någon som kan tänkas vara ditt bollplank och försök utvinna information om eventuella kunder utifrån denna person. Då kan du få nya perspektiv som hjälper dig på vägen till att utforma din idé att bli så pass unik som möjligt.

Om du känner att processen verkar mödosam och krånglig kommer detta bli ditt ledljus. Vi kommer guida dig genom att från bolagsregistrering till F-skattsedlar.