Digital strategi – Hur man formar en Webbstrategi!

Tre steg för att göra webben till din främsta försäljare

Att skapa en webbsida kan både vara kostsamt och svårt. Det är många som försökt att satsa på webben men inte fått det resultat de önskat. Att bygga en webbsida som varken leder trafik eller ökar företagets lönsamhet är inte värt mödan. För att skapa en webbplats som ger köplust krävs en kombination av design, teknik och strategi. För att du ska veta hur du bygger en lönsam digital strategi har vi sammanställt tre punkter:

  1. När din webbplats ska designas är det viktigt att välja en grafisk profil som tar hänsyn till användarvänlighet och säljande webbdesign. Utgå från din logotyp när du väljer färgschema, satsa på bra bilder som ger mersmak och se till att det är tydligt och enkelt att navigera på webbsidan. När sidan är färdig och publicerad är den fortfarande del av en pågående process. Se till att hålla sidan fräsch och uppdaterad.
  2. Va alltid där för dina besökare. Det ska vara enkelt att hitta på webbsidan. Är sidan för krånglig tröttnar dina potentiella kunder och väljer att vända sig till en annan aktör. Se till att ha en tydlig och enkel navigation som även de som inte har internetvana ska klara av att orientera sig på. Se till att all information kunden kan tänka sig behöva finns tillgänglig via ett enkelt knapptryck!
  3. Tänk på din närvaro i Sociala medier. Att besöka Facebook, Instagram och Youtube har blivit en daglig rutin för många människor. Din närvaro där kan vara avgörande för ditt företags tillväxt. Missa heller inte värdet av Adwords Nyhetsbrev, Sponsrade länkar och sökoptimering.

Slutsats

Dessa tre punkter ger dig en utgångspunkt för att komma till rätt riktning så att du kan vinna framgång i din marknadsföring på webben. En digital strategi kan självklart innefatta fler än tre punkter men det är just dessa tre punkter vi utgår från när vi utvecklar digitala strategier. Olika strategier och tankebanor gäller för olika former av företag. Ett e-handelsföretag kommer tillexempel inte att utforma sin webbsida på samma sätt som ett företag inom publicering.

Vi på Argonova Systems har arbetat med digitala strategier och marknadsföring på Internet sedan 2004. Våran erfarenhet gör det möjligt för oss att hjälpa företag att förstå och utveckla sina egna digitala strategier och finna framgång på nätet.